Muuta, Reseptit
Kommentoi

Palsternakka on kevään paras juures

Palsternakka säilyy maassa talven yli, joten sitä saa hyvänlaatuisena kaupoista vielä näin kevään korvallakin. Ihanasti se sopii keittoihin, patoihin ja mukaan uunijuureksiin, mutta kyllä sitä sietää syödä ihan omana itsenäänkin – timjamilla maustettuna ja siemenillä ja pähkinöillä höystettynä. 

Tee näin:

Ota pari kaunista palsternakkaa, kuori ne ja viipaloi puolen sentin viipaleiksi.

Ryöppää viipaleet pikaisesti suolatussa vedessä, heitä lävikköön ja kaada siitä pannulle, jossa olet sulattanut reilun nokareen voita jota jo maustaa kourallinen tuoretta timjamia. Jos olet valkosipuli-ihmisiä, niin sopii sinne pannulle pari kynttäkin heitellä.

Lisää sekaan pannulle kourallinen siemeniä ja/tai pähkinöitä, kun palsternakka on saanut ihanasti väriä ja kypsennä vielä hetki ennen kuin kaadat herkut tarjolle.

Ihana palsternakka näin valmistettuna sopii tilpehööriksi mille tahansa pääruoalle tai ihan sellaisenaan napsittavaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *