Matkat, Muuta, Yhteistyössä
Kommenttia 120

Käänsin takkini… ja yllätyin!

Olin pudota tuoliltani, kun Saarioisilta soitettiin ja pyydettiin minua markkinoimaan heidän kuulemma tarkasti suunniteltua ja huolellisesti lautasmallin mukaan valmistettua valmisateriasarjaansa Balanssia.

Ensin olin epäileväinen, mutta kyllähän siinä uteliaisuus heräsi, että mitä onkaan tapahtunut valmisruokamarkkinoilla?
Eikä kai siinä mitään menetä tuumasin, jos vaikka pienen reissun Sahalahdelle tekisinkin itseäni sivistämään. Sittenpähän tiedän.

Lähdin siis uteliaana  Sahalahdelle tutustumaan tähän Balanssiin. Ennakkoluulot jätin kotiin ja päätin ottaa Balanssista perusteellisesti selvää.

Tässä siis seison Sahalahden kartanon edessä. Täällä alkoi Saarioisten valmisruokien valmistus jo vuonna -57. Näköjään tunnen itseni jo voittajaksi, vaikka en ole vielä pihaa edemmäs päässytkään. Mutta pääsinhän sentään perille 🙂

En ole koskaan perusteellisesti tutustunut valmisruokiin, koska en ole tarvinnut niitä. Pikemminkin olen painottanut itse tehdyn parhautta. Mutta koska valmisruokien myynti näköjään kasvaa jatkuvasti (fakta!) on selvää, että niille on tarvetta.

Mutta eihän se saa tarkoittaa sitä, että söisi huonoa ruokaa! Eikä sitä, että pitäisi jättää oma ruoanlaitto kokonaan valmisruokien varaan. Tässä hektisessä elämässä on paljonkin tilanteita, joissa tasapainoiseksi suunnitellun valmisaterian lämmittäminen ja syöminen on paikallaan ja huomattavasti parempi vaihtoehto kuin sämpylöiden ja välipalojen popsiminen pitkin päivää. Mutta on syytä tarkkaan valita, minkä valmisruoan valitsee. Tarjontaa nimittäin näyttää olevan aika lailla. Sen huomasin, kun ryhdyin tähän asiaan kunnolla syventymään.

Sahalahdella halusin nähdä miten ja minkälaisista aineksista Balanssi valmistetaan ja pääsinkin sen näkemään, vaikka jouduin ensin pukeutumaan ihan uusiin kuteisiin…

 

Balanssi valmistetaan sellaisissa olosuhteissa, ettei sinne ihan noin vaan omissa kuteissa lampsita, vaikka yritin kyllä..

… mutta näinhän siinä sitten kävi.

Sahalahden keittiössä tutustuin tuotekehittäjä Helena Simulaiseen, joka on Balanssin makujen takana (muistathan – Saarioisten äidit..). Siellä hän niitä kokeilee ja kehittelee ihan samanlaisten patojen ja kattiloiden äärellä, kuin mitä minä käytän omassa keittiössäni, joten heti tuli kotoisa olo.

No, tietysti ne padat ja kattilat on vähän suurempia sitten kun tuotetta aletaan valmistaa sadoille, mutta alku syntyy pienessä, maut haetaan kohdilleen ihan kuin kotona. Ja sitten Helena miettii ja koemaistattaa ja suunnittelee ateriat niin, että niissä on aina puolet päivän kasviksista ja Sydänmerkki, jotka ovat Balanssin ydinasiat sen kuuluisan lautasmallin lisäksi.

Siinä ne nököttää hyllyllä padat ja kattilat ihan kuin kotonakin.

 

Sahalahdella pääsin (siinä karmeassa suojapuvussa)  ihan tuotantolinjan äärelle maistelemaan ja haistelemaan Balanssin ainesosia.

Ja sitten pääsin Helenan kanssa maistelemaan niitä ihan lautaselta. Tässä menossa kirjolohi.

Annankin sellaisen vinkin, että kun ostat Balanssin ja lämmität sen ohjeen mukaan mikrossa, niin laita se sen jälkeen nätisti oikealle lautaselle. Ihan kuin kotiruokaa söisi. Annoksessa on suomalaisen kirjolohifileen lisäksi mm. lehtikaalipestoa, palsternakkaa ja pinaattia ja perunaa. Ja siis ne puolet päivän kasviksista (peruna on erikseen, sitä ei siihen kasvismäärään lasketa). Että ne jaksoi tätä totuutta mulle jankut… vakuuttaa :))).

Ai että mitä nyt tuumaan, mihin tulokseen päädyin? Aloin olla aika valmis uskomaan, että tässähän on ihan kelpoinen valmisruoka, jonka markkinoinnissa voisin olla mukana, mutta halusin vielä maistella lisää ja lukea muidenkin Balanssia maistaneiden mielipiteitä..

Tässä vähän epäilen, voiko nämä palautteet olla tottakaan, kun niin ylenpalttisesti kehutaan..

No, lopuksi minulle tuli tietysti heti hinku saada sormeni soppaan ja suunnitella Balanssille ihan omakin ruokalaji – tai vaikka monta!

Ja siinä haluaisinkin  nyt  SINULTA apua! 

Kerro minulle blogin kommenteissa, mikä Balanssiruoka kiinnostaisi minun reseptilläni tehtynä?
Olisko se kaalikääryleet vai färssi, vai jotain kalasta, kanasta… Antakaa palaa! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kolme minun NamiNamaste keittokirjaa.

Nämä blogin kuvat on kuvakaappauksia videoista, joita Sahalahden Balanssireissulla tehtiin.

   Videot Balanssireissusta löydät tästä

Ja nyt odottelen viikon verran (13.9. saakka)  teidän toiveitanne siitä, minkä ruoan valmistaisin Balanssiin!

120 Kommenttia

  1. Oona sier

    Joko kirjat arvottiin? Mikä tuntui sinusta sopivimmalta?

    • Sikke Sumari sier

      Hei – kyllä arvottiin ja kirjat on jo lähtetty voittajille. Kaarikääryleitä ryhdyn tässä testailemaan!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *