Reseptit, Yhteistyössä
Kommentoi

Lohta joulupöytään, mutta toisella tavalla…

Lohi on Suomessa ylivoimaisesti suosituin kala, eikä sen suosio suinkaan himmene joulunakaan, päinvastoin. Eikä ihme, sillä lohta on tarjona aina ja siitä on helppo valmistaa monenmoista hyvää. Mutta oletko valmistanut lohta kuten se Perussa valmistetaan, eli raakakypsytetään sitrushedelmän mehulla ja tarjotaan avokadon ja korianterin kera?
Näin valmistettuna lohesta syntyy uudenlainen, kiinnostava ja nopeasti valmistuva alkupala joulupöytään.
Peru muuten valittiin juuri maailman johtavaksi kulinaariseksi matkakohteeksi. Kyseinen palkinto on The World Culinary Award ja Peru sai sen nyt kuudennen kerran peräkkäin, joten pitänee uskoa, että siellä ainakin meren hedelmät osataan valmistaa. Ikäväkseni en ole Perussa käynyt, mutta sitäkin useammin cevichestä nauttinut.

Tässä reseptissä sitrushedelmä on limetti ja oliiviöljyn on oltava ensiluokkaista. Sopii siis erinomaisesti käyttää tässä Terra Cretan ihanaa luomuöljyä!

NÄITÄ TARVITSET:

400 g tuoretta lohta nahattomana
5 rkl limetin mehua
yhden limetin raastettu kuori
suolahiutaleita
5 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä (Terra Creta luomu)
1 punasipuli ohuenohuina siivuina
2 punaista chiliä pienenpienenä silppuna
2 kypsää avokadoa
kourallinen tuoretta korianteria

 

Leikkaa lohi alle puolensentin siivuiksi ja jätä odottamaan. Muista poistaa siivuista lohen selkäruodon kohdan tumma osa, se maistuu pahalta.

Sekoita kulhossa 3 rkl limetin mehua, limetin kuoriraaste, ripaus suolahiutaleita, puolet oliiviöljystä, puolet punasipulisiivuista, chilisilppu ja pari myllynkiertämää mustaa pippuria.

Lisää lohisiivut ja jätä marinoitumaan 10 – 30 minuutiksi.

Poista avokadoista kivet, leikkaa ne siivuiksi ja asettele siivut lautasille. Ripottele niille hiukan suolaa ja mustaa pippuria.

Nosta lohisiivut avokadojen päälle ja lisää loput sipulisiivut. Purista päälle myös loppu limetin mehu ja loppu oliiviöljy. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla ja lopuksi korianterilla.

Nautinnollista joulua! Ihania herkkuhetkiä ja taas muistutan siitä Marttojen viisaasta neuvosta, ettei tartte vaatekaappeja siivota, ellei meinaa niissä jouluaan viettää :))). Minä vietän tällä kertaa Joulun Berliinissä, joten saa nähdä mitä täältä irtoaa joulupöytään… Pari hyvää makkaraa kenties!  <3 Sikke

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *