Ravintolat
Kommenttia 2

Illallinen Pädasten kartanossa – Namasten upeassa naapurissa!

Kesä alkaa NamiNamastessa olla lopuillaan. Vielä kaksi viikkoa täällä ollaan ja ihaillaan, kuinka kepeä kesä hiljalleen hiipuu ja antaa tilaa syksyn kuulaalle väreilylle.  Sitten  suljemme ovet ja portin ja annamme Namasten vaipua ansaittuun talvilepoon pitkän ihanan kesän jälkeen. 

Chef Albert Veenendaal on jälleen kerran ollut koko kesän korvaamaton Namasten keittiössä. Hurmannut jok’ikisen vieraamme sekä sosiaalisella luonteellaan että ruoanlaittotaidoillaan. Joten veinpä hänet kiitokseksi naapuriin dinnerille.

Namasten naapurissa, parin kilometrin päässä on nimittäin Pädasten upeasti restauroitu kartano, jonka Alexander ravintolassa valmistetaan ihan erilaista ruokaa kuin meillä Namastessa.

Ensimmäiseksi juotiin NEGRONIT! Hemmetti, etten huomannut ottaa kuvaa portugalilaisesta Ricardosta, joka meitä serveerasi koko illan.

Onneksi sentään älysin kuvata päivän sankarin, jolla sattui myös olemaan synttäripäivä! Chef Albert Veenendaal tässä aperitiivia odottelemassa.

Itseni piilotin baarin upean kukkalaitteen taakse…

Sinne jäi taaksemme baari, kun etenimme kohti kaunista ravintolasalia.

Uups… koko sali vain meille!!

Leivät saapuivat kuumien kivien päällä. Suolaista Saarenmaan voita ja persiljamajoneesia tykö. Kovin siinä itsehillintää kaivattiin, ettei syöty koko settiä. Tulossa oli sentään viiden ruokalajin menu!

Amuse bouche (suun huvitus 🙂 tässä näin. Ennen varsinaista menua saimme maistiaiseksi pienen kupposen, jossa häränhäntää ja hernemoussea. Keskellä nököttää herneenverso. Maukasta. Tykättiin kovin.

Oi, oi, OI! Hanhenmaksaa, raparperia (rapeat tikut) ja lemon verbenaa (vihreät lehdet – ihana yrtti, jota Namastessakin kasvaa). Pienet valkoiset pallerot muuttuivat nestemäisen typen (?) ansiosta silmiemme edessä punaisiksi ja hanhenmaksan pinta kylmäksi.. Molekyylikeittiö?

Strutsinlihatartar (paikallsta tämäkin, Muhussa on nimittäin stutsifarmikin!), tattaria ja villivalkosipulia (valkoiset kukat). Näkyy siinä nököttävän yksi ketunleipäkin. Tykkäsin strutsista tässä muodossa. Täällä saaren ravintoloissa se yleensä tarjotaan carpacciona, mutta siitä en ole kovinkaan innostunut. Albert tuumasi, että aika pieni… mutta holttia Allu –  tulossa on vielä kolme ruokalajia!

Portugalilainen tarjoilijamme Ricardo Calado kertoi, että Chef Matthias Dietheriltä oli mennyt kolme vuotta löytää oikea kolmen sinapin (yksi on Dijonia, kaksi muuta salaisuuksia) kombo tähän signatureluomukseensa, jossa ankeriasta ja punakaalia.  Annos kannettiin pöytään lasikuvun alla. Kun kupu nostettiin pois, ilmoille tupsahti katajantuoksuinen savupöllähdys – katajametsien saarellahan ollaan.

Sitten saapui pääruoka. Hirven sisäfileetä ja punajuurta ja punaisia viinimarjoja. Ei hirveästi tykätty tästä. Liha oli kyllä täydellisesti kypsytetty, mutta kääritty johonkin velttoon maksapateekuoreen ja punajuuri varasti koko shown. Liikaa piperrystäkin meidän makuun tässä.

Jälkkäri – ihanaa! Mustikkaa muutamassa muodossa ja sitruunatimjamiakin piti olla jossain – nimittäin nuo näkyvät lehdet on kyllä sitä lemon verbenaa. Mitä oli tuo harmaa ’kastike’ jätskin vieressä..? En muista…

Albert nautti digestiiviksi Calvadoksen, minä espresson. Ja ehdin jo huokaista Ricardolle, että eikö nyt edes pientä suklaapalaa olisi kahvin kanssa tarjota, kun pöytään ilmestyi tämä suklainen herkkutarjotin. Ja kaikki meni!

Kaksi Negronia, 2 x viiden ruokalajin maistelumenu + lasi vettä (5€!!) ja pullo erinomaista RK Weissburgunder Reichgraf von Kesselstattia 267€. Pädasten sivustolle pääset tästä. 

2 Kommenttia

 1. Pirkko Kulomaa sier

  Onnea Albertille ja kiitokset vielä mukavasta kokkauskurssista pari viikkoa sitten! Naminamaste oli yhtä suloinen kuin muistin edelliseltä käynniltä.
  Viikonloppu vierähti turhan nopeasti emmekä ehtineet tutustua kartanoon.
  Muhun leipää ehdimme kuitenkin
  ostaa tuliaisiksi?

  • Sikke Sumari sier

   Kiitos – välitän onnittelut 🙂 Ensi kerralla sitten laajennatte piiriä Pädasteen saakka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *