NiksiSirkka
Kommenttia 2

Miten hyödynnät juustokannikan?

Minä niin tykkään vanhasta Goudajuustosta! Ihan se on samalla viivalla kuin parmesaani. Mutta parmesaania en laita leivän päälle. Goudaa sen sijaan laitan ja mitä vanhempaa sen parempaa. Vanhassa Goudassa vain on se ongelma, että sitä ei juustohöyällä saa siivuiksi, se lohkeaa palasiksi, joita on tietysti kiva napsia suuhunsa punaviinin kera. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta kun aina ei halua sitä punkkuakaan litkiä ja palasia napsia, vaan haluan Goudani leivän päälle. Ja löysihän NiksiSirkka tähän ratkaisun! Juusto raastetaan ja raaste ripotellaan leivän päälle!

No niin, olitko tämän jo itsekin keksinyt…? Kenties, mutta tässä niksi niille, jotka painivat saman ongelman kanssa 🙂 Tätä raastehommaa on tietysti käytetty kaikenlaisissa lämpimissä leivissä ja gratiineissa, mutta näin ihan kylmänä raasteena se sopii hyvin leivän päälle ja maistuu erityisen hyvältä.

Senkin vinkin vielä tässä teille kerron, että kurkku maistuu paremmalle ohuina kuin paksuina siivuina. Kuten itse asiassa kaikki muukin leikkemakkaroista kinkku- ja lohisiivuihin.

Ja kun se juustokannikka on kaluttu ihan loppuun ja raastettakaan ei enää saa siitä irti niin heitä loppu keitto-, tai pataruokaan, jota valmistat. Se antaa keitokselle hyvän umamilisän, eli täyteläisen maun. Tähän käy tietysti myös parmesaani ja muutkin kovat maukkaat juustot. Ne ovat kalliita ja kannattaa käyttää ne tarkkaan!

2 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *