Reseptit
Kommentoi

Tilli- ja purjomuhennettua kukkakaalia

Kannanpa tässä kukkakaalini kekoon vielä kun ehdin. Meneillään on nimittäin lihaton lokakuu, jota tosin en omalla kohdallani ole ihan lihattomana viettänyt. Olen kuitenkin lisännyt merkittävästi vihannesten ja juuresten osuutta aterioihini, sillä vaikka olen kuvitellut syöväni terveellisesti on ollut pakko huomata, että ehkä niitä ihania vehreyksiä on sittenkin vielä syytä hiukkasen lisätä. 

Mutta koska kylmä jo kohta kolottaa jäseniä haluan nyt siirtyä salaatista kypsennettyihin juureksiin. No, sehän ei ole ollenkaan vaikeaa, sillä juureksia on aina kaupan ja jos ei muuta löydy, niin aina löytyy kukkakaalia. Sitä ja muitakin tähän reseptiin tarvittavia aineksia löytyy yleensä aina kotoakin.

Tästä saa nopeasti hyvän lisäkkeen vaikkapa paistetulle kalalle, mutta kyllä se maistuu ja täyttää vatsan ihan sellaisenaankin, kun sen muhentaa makoisaksi tillin ja purjon kera ja tykö tarjotaan paahdettua ruisleipää hyvän juuston kera.

NÄITÄ TARVITSET

1 iso kukkakaali
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
1 dl kermaa
10-15 sentin pätkä purjoa pienen pieneksi silputtuna
1 nippu tilliä silputtuna
suolaa ja mustaa pippuria myllystä

 

Irrota kukkakaalin kukinnot toisistaan pienellä veitsellä ja keitä ne suolatussa vedessä al denteiksi, siis niin, että antavat vielä hampaillekin töitä. Tämä kestää vain muutaman minuutin. Siirrä siivilään odottamaan.

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää jauhot ja kypsennä pieni hetki ennen kuin lisäät maidon ja kerman koko ajan tarmokkaasti vispaten. Keitä keskilämmöllä hetki ja mausta mieleiseksesi suolalla ja  mustapippurilla.

Lisää kastikkeeseen kypsennetyt kukkakaalit ja silputtu tillisilppu sekä purjosilppu. Kypsennä vielä muutama minuutti.

Tätä kirjoittaessani ulkona paistaa mitä ihanin syysaurinko ja koko maailma kylpee ruskan upeissa väreissä. Se jos mikä inspiroi ulkoilun jälkeen nauttimaan maaäidin parhaita antimia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *