Reseptit
Kommentti 1

Rapean rouskea possunkylki!

Tulevana viikonloppuna juhlitaan isää. Ja aika monet isät tykkää lihasta, joten tässä vähän rapeaa pork bellyä lihansyöjäisille.

Tämä ruokalaji ei ole rasvaa ja suolaa vieroksuville, sillä niitä tässä riittää. Mutta voi taivas miten mehukas lihasta näin valmistettuna tulee ja kuinka ihanasti rapea kuori rouskuukaan, kun siihen iskee hampaansa, sulkee silmänsä ja antaa makunautinnon levitä koko kroppaan.

Eihän tätä tarvitse alinomaan syödä, mutta kerran talvessa nyt ainakin. Esimerkiksi silloin kun tulee lunta taivaan täydeltä, kuten nyt.

Ja näin se käy!

NÄITÄ TARVITSET:

Määrät annan epämääräisesti, sillä ne riippuvat mm uunivuoan koosta. Määrät tarkentuvat, kun seuraat kuvia ja ohjetta.

1,5 kg possun rasvaista kylkeä nahkoineen, ilman luita
reilusti hyvä oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria rouheena
monta nippua timjamia, rosmariinia tai kynteliä
10 valkosipulin kynttä
aika paljon kuivaa valkoviiniä
sopivasti kanalientä

TEE NÄIN:

Leikkaa nahkaan terävällä veitsellä ristiviillot, mutta älä leikkaa lihaan asti.

Vala reilusti oliiviöljyä uunivuoan pohjalle ja lisää rosmariinipuntit ja valkosipuli öljyn päälle.

Kuten blogistani huomaat, käytän aina Terra Cretan oliiviöljyjä, koska olen käynyt paikan päällä Kreetan saarella toteamassa miten siellä oliivipuut hoidetaan ja öljyt puristetaan. Tähän tarkoitukseen käytän tätä neitseellistä öljyä, jonka löydät tästä  linkistä ja olenpa jopa kinunnut maahantuojalta 10% alennuksen, kun ostat sitä verkkokaupasta koodilla SIKKE 🙂 Löydät Terra Cretan öljyjä myös hyvin varustetuista elintarvikekaupoista kautta maan.

Mutta eteenpäin reseptissä!

Suolaa ja pippuroi lihat reilusti molemmin puolin ja aseta lihat nahkapuoli alaspäin vuokaan yrttien ja valkosipulien päälle ja lisää  valkoviiniä 2/3 vuoan korkeudesta. Valitse vuoka, johon lihat juuri ja juuri sopivat, niin viiniä kuluu vähemmän ja sitä riittää lasillinen itsellesikin.

Peitä vuoka löysästi tuplafoliolla (jos peität liian kireästi liha vain höyrystyy) ja pane vuoka 170-asteiseen uuniin ja anna kypsyä puolitoista tuntia.

Ota  folio pois ja jatka paistoa vielä puoli tuntia, edelleen nahkapuoli alaspäin.

Ota vuoka uunista ja siirrä lihat toiseen, kuumaa uunia kestävään vuokaan ja sivele nahkapuoli oliiviöljyllä ja suolaa vielä reilusti merisuolalla. Taputtele suola kunnolla nahkaan kiinni.

Kuumenna uunin grillivastus niin kuumaksi kuin se lämpenee ja grillaa lihoja nyt nahkapuoli ylöspäin noin vartti tai kunnes nahka on ihanan kullanruskeaa ja rapeaa – mutta varo, se palaa helposti.

HUOM! Suola alkaa poksahdella uunissa kuten pop-cornit ikään, joten varo kun otat lihat uunista, sillä se poksahtee hetken edelleen. Uuni tulee olemaan hiukan suolainen, mutta suolan saa helposti puhdistettua, se ei jää uunin pintoihin kiinni.

Leikkaa lihasta sentin viipaleita terävällä veitsellä niin, että nahkapuoli on lautaa vasten, muuten leikkaaminen on hankalaa. Tässä kuvassa olen jo kääntänyt lihan ’oikein’ päin.

Paistoliemestä saat hyvän kastikkeen, kun kuorit rasvan pois päältä, siirrät sen pannuun, lisäät kanaliemen ja redusoit 5-10 minuuttia ja siivilöit. Liemi tulee olemaan hyvin suolainen, joten ota se huomioon, kun käytät sitä. Tippanen riittää!

Tarjoa vaikkapa karamelisoitujen kukkakaalien, mummon kurkkujen ja keitettyjen uusien perunoiden kera. Kai siihen lasillinen kylmää oluttakin sopisi kaveriksi!

1 Kommentti

  1. Tepa Moipio-Seppänen sier

    Voi Sikke, kyllä näyttääkin ihanan makoisalta, mutta nuo kalorit. Aina täytyy yrittää tasapainotella herkkujen kanssa, kun kaikessa hyvässä on aina liikaa kaloreita. Ehkäpä vois yrittää sitten lumitöiden keskellä talvella. Silloinhan rasvaa tarvitaan. nam, nam, mutta kun mielestäni voisin olla 5 kg. kevyempi. olisin mieleiseni painossa. Nytkin kesällä kaikki herkut maistuvat, mutta aina tulee omantunnontuskia. Mies voi syödä mitä vain eikä liho, mutta minulle jää heti kaikki hyvä muhimaan. Jäätelökin oli niin ihanaa Ranskassa että joskus söimme kaksikin per.nuppi päivän aikana. huh, huh, että kehtaankin tunnustaa!!!!!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *