Reseptit
Kommenttia 2

Sillistä on moneksi – kaviaariksikin!

Juhannussaunan tai kokon jälkeen himottaa usein pieni suolapala ja kylmä olut – tai huurteinen snapsi. Tässä teille helppo resepti, jolla sillipurkki ja keitetyt uudet perunat saavat erilaisen elämän.

Tämä sillisörsseli, jota myös sillikaviaariksi kutsutaan, on käyttökelpoinen kesällä muulloinkin, kun pitää nopeasti saada jotain suolaista pöytään. Kaikkia aineksia saa jokaisesta kulmakaupasta ja tekeminen kestää vain muutaman minuutin.

NÄITÄ TARVITSET:

1 isohko purkki sipuli-, tilli-, tai maustesilliä. Maustamaton matjeskin käy.
4-5 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 prk ranskankermaa tai smetanaa
1 rkl majoneesia (ei välttämätön)
reilusti tilliä ja ruohosipulia
1 rkl Dijonin sinappia
pari ruokalusikallista kapriksia
suolaa ja mustaa pippuria
muutama keitetty peruna
Saaristolaisleipää

 

Näitä aineksia saa jokaisesta lähikaupasta ja ne säilyvät hyvin kotonakin.

TEE NÄIN:

Tilsi kananmunat haarukalla ja silppua tilli ja ruohosipuli. Leikkaa silli kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa, maista ja mausta suolalla ja pippurilla, jos sillin suola ei riitä.

Leikkaa kylmät perunat siivuiksi, lusikoi sillikaviaaria niiden päälle ja koristele muutamalla kapsiken helmellä ja tillinoksalla.

Tarjoa kylmän snapsin ja laulun kera!

2 Kommenttia

    • Sikke Sumari sier

      Hei – komitea olen minä ja vastaukset voivat joskus kestää, kun on vähän muutakin tehtävää, kuten arvaat 🙂 Minulla on tuon taramosalatan ohje jo kirjassani Löytöretkeltä lautaselle, jonka olen kirjoittanut Mirja von Knorringin kanssa käytyämme Kreetan saarella sen ruokakulttuuria ihmettelemässä. Löytyy myös FB-sivu samalla nimellä Löytöretkeltä lautaselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *