Italialaiset, Reseptit
Kommentoi

Salvialla maustettu purjo-peruna gratiini

Laitoin tämän kuvan FB-sivulleni ja siellä nyt pyydätte reseptiä, joten tässä se tulee pikaisesti. Kuva ei tule tämän kummemmaksi, koska gratiini on jo syöty ja hyväksi havaittu 🙂 Tämäkin kuva on iphonella otettu lampun valossa, koska gratiini tehtiin illalla. Määrätkin ovat suuntaa antavia, koska tämmöiset gratiinit tehdään näppituntumalla ja jälkikäteen voi vain arvioida, että paljonkohan sitä tai tätä menikään. Mutta tähän on nyt tyytyminen.

NÄITÄ TARVITSET:

2 kg perunoita
2 purjoa
2 sellerinvartta
nokare voita
n. 1/2 dl oliiviöljyä (Terra Cretan neitseellistä luomua)
n. 2 dl parmesaaniraastetta
reilu nippu tuoretta salviaa silputtuna
suolaa ja mustaa pippuria

TEE NÄIN:

 

Viipaloi kuoritut perunat ohuiksi siivuiksi kulhoon, lorota n. puoli desiä oliiviöljyä sekaan, suolaa ja pippuroi ja jätä maustumaan noin puoleksi tunniksi. Jätä kulhon pohjalle muodostunut neste kulhoon, kun kerrostat gratiinia pellille, muuten gratiinista tulee vetistä.

Leikkaa purjo renkaiksi  ja selleri parin-kolmen millin pätkiin ja kuullota niitä hellästi voissa tai oliiviöljyssä, kunnes pehmenevät, suolaa ja pippuroi.

Aseta leivinpaperiarkki uunipellille ja lado sille ensimmäiseksi kerros perunoita ja niiden päälle puolet purjo-selleriseoksesta ja salviasta  ja ripottele vielä päälle  parmesaaniraastetta. Sen päälle edelleen kerros perunoita, purjo-selleriä, salviaa ja parmesaania ja lopuksi vielä päälle kerros perunaa, muutama salvianlehti ja parmesaania, mutta ei enää purjo-selleriä, koska se kärventyisi pinnalla.

Paista uunissa 200-asteessa löysästi (jos folion sulkee liian tiukaksi kanneksi perunat keittyvät, eiväkä paistu)  foliolla peitettynä n.30 minuuttia, ota folio pois ja kypsennä vielä vartti niin, että paistos saa kauniin rapean pinnan. Kokeile kypsyyttä, koska perunat kypsyvät eri tavalla.

HUOM! Älä jätä selleriä pois, vaikka luulet inhoavasi sitä. Pehmentyessään siitä häviää sen pistävä maku ja se antaa ihanan aromin paistokselle. 

Kerro, kuinka onnistuit ja kysy jos joku epäselvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *