NiksiSirkka
Kommentoi

Pikavinkki kaulinkauhuisille

Aina ei kaulitseminen onnistu, kuten kuvassa. Käykö sen sijaan joskus jopa niin, että joku kiva piirakkaohje jää tekemättä, koska siihen pitää kaulita jääkaapissa tekeytynyt taikina? Kaulitsemisen kauhut nousevat mieleen? Taikina on niin kylmää, ettei kaulin pysty siihen? Takina on niin löysää, että jää kiinni kaulimeen? Taikina repeilee kaulitessa? Kaulitsemiseen tarvitaan niin paljon jauhoja, että lopputulos on kivikova piirakanpohja?

Tunnen tuskasi ja jaan sen. Mutta kokeilepa tätä konstia, niin jo helpottaa!

Raastaa taikinaa piirasvuokaanRaastaa taikinaa piirasvuokaan

Tee taikina kulloisenkin ohjeen mukaan ja anna sen kovettua jääkaapissa. Mutta kaulitsemisen sijaan RAASTA se esimerkiksi juustoraastimella suoraan piirakkavuokaan, kun se on vielä kovaa. Sen jälkeen se on helppo levittää kerrokseksi vuoan pohjalle ja painella sormin tasaiseksi.

Sama raastamiskonsti pätee voihin, kun sitä tarvitaan taikinaan kylmänä ja kovana. Pane voipaketti hetkeksi vaikka pakastimeen, jos jääkaappikylmä ei ole tarpeeksi kylmää ja raasta se taikinaan.

IMG_0779

Hyviä taikatemppuja, vai mitä tuumaat? Kerro kommenteissa,  jos sinullakin on omasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *