Reseptit
Kommentoi

Pimientos de Padrón, venäläinen ruletti lautasella

Nämä vihreät makupalat ovat kotoisin Padrónista, Espanjasta ja sikäli kivoja, että joka kymmenes niistä on todella tulinen. Loput yhdeksän on mukavan pehmeän, jopa makean makuisia. Eikä mikään niiden ulkomuodossa paljasta, onko juuri suuhusi menossa tulinen terveinen Galiciasta, vai helposti mutusteltava vihreän paprikan pikkuserkku. Mutta toisaalta, sehän tekee herkkuhetkestä kiinnostavan! 

Ihan viattoman näköisiä, eikö vaan? Mutta tässä määrässä on ne kaksi tulista, jotka eivät tulestaan huutele.

Eikä tuli niistä sammu vielä sittenkään, kun heität ne oliiviöljyyn kuumalle pannulle ja annat kärvistellä niin, että kuori ruskistuu, eikä haittaa vaikka se vähän mustuisikin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kumoa sitten Padrónin pimientot tarjoilulautaselle ja ripottele reilusti hyvää sormisuolaa niskaan ja rulettia pelaamaan.

IMG_2777

Näistä ei voi olla pitämättä. Siksi, että ovat niin hyviä ja siksikin, että niillä on persoona, joka ei paljasta itseään heti.

Sain juuri tiedon, että Ruoholahden Cittarissa ainakin näitä on myynnissä ja jos siellä on, niin varmaan Citymarketeissa ympäri maan. Fredan Soil Wine Barissa saa ihan valmistettunakin, joten sinne vaan rulettia pyörittämään! Viini vieköön poltteesta terän, jos luoti osuu kohdalle. (Kiitos tiedoista Sari Valtanen!)

Pikkujouluja kaikille – yllätyspaketissa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *