Matkat
Kommenttia 2

Löydettiin Portosta pieni huoneisto…

Mieheni Tony on varsinainen haka löytämään mielenkiinoisia yöpymispaikkoja ja matkallamme Helsingistä tänne Algarveen niitä oli useita. Yksi kivoimmista oli pieni huoneusto Portossa.

Flattered on  yritys, joka vuokraa matkailijoille huoneistoja Lissabonissa, Portossa ja Tomarissa. Viipyä niissä voi lyhyen tai pitkän ajan – aivan kuten matkailijalle sopii.

Kaikki ‘tekniset’ yksityiskohdat olivat  asunnossa kohdallaan; wi-fi toimi nopeasti, telkkari oli tarpeeksi iso, tarvittaessa saa jäähdytystä tai lämmitystä, kylppäri on iso ja toimiva, keittiössä on kaikki tarpeellinen ja käytössä on sopiva kokoelma englanninkielistä kirjallisuutta. Kuvista näet, että vanhan kauniin talon modernit huoneistot on suunniteltu hyvällä maulla (arkkitehtitoimisto Barbosa & Guimaraes ja sisustuksesta vastasi arkkitehti José Carlos Cruz) ja laadukkailla materiaaleilla. Taide seinillä on vaihtuvaa ja myytävänä.

porto_20.jpg__540x0_q95_crop_upscale

porto_01.jpg__540x0_q95_crop_upscale

porto_05.jpg__540x0_q95_crop_upscale

Meidän huoneistomme sijainti oli erinomainen Foz do Douron alueella, jossa on paljon kivoja pieniä kauppoja ja ravintoloita. Merellinen maisema ja rantakuppilat ovat nurkan takana. Yhden tai kahden yön visiitillä niitä ei hirveästi ehdi koluta, mutta sen verran kuitenkin, että takaisin tekee mieli. Esimerkiksi nauttimaan tällaisia herkkuja pienessä rantakadun kuppilassa.

IMG_1860   IMG_1861

Vasemmalla tuoretta turskaa, ja oikealla pikkupadallinen mustekalaa, kuinkas muuten, Portugalissa kun ollaan. 

IMG_1858

Eikä kuppilan tarjoamassa merimaisemassakaan ollut valittamista.

Visiitti paikalliseen Ekbergiin eli Rua de Santa Catarinalla sijaitsevaan, vuonna 1921 perustettuun  Café Majesticiin on kahvilakultturista kiinnostuneelle must. Ehdimme sinne vasta juuri sulkemisaikaan, joten kahvila oli jo tyhjentynyt niistä ihanista vanhoista rouvista, jotka tällaiseen kahvilaan aina kuuluvat, koska he tietävät, missä parhaat leivonnaiset tarjotaan.

IMG_1873

Seuraavana päivänä piti jonottaa ihailemaan kirjakauppa Livraria Lello & Irmãon upeita tiloja ja sen kuuluisaa portaikkoa. Kirjakauppaan pääsee ostamalla viiden euron lipun. Summa vähennetään siellä mahdollisesti suoritetusta ostoksesta. Lonely Planet matkaopas on rankannut Lellon maailman kolmen parhaan kirjakaupan joukkoon.

IMG_1905

Mutta perinteistä puheen ollen, tehdään sitä kauppaa näilläkin  kulmilla kuten ennenkin. Flatteredin huoneistossahan on keittiö, joten….

IMG_1885

Rouva ei siis ainoastaan käsitellyt kalaa kadun varressa, vaan siinä se myös myytiin ja kauppa kävi vilkkaana.

Mutta takaisin asuntoomme. Flattered on ymmärtänyt, kuinka tärkeitä kodikkaat yksityiskohdat matkailijalle ovat. Siitä on sympaattisena osoituksena pieni, omistajien kotonaan omin käsin leipoma portviinikakku, joka aina odottaa asunnon vuokraajaa sisään tulessa. Se nautittiin yhdessä yrityksen yhden omistajan Miguel Mateuksen kanssa pienen portviinitilkan kera (pullo jätettiin meille myöhempään nautiskeluun 🙂 samalla kun asunnon yksityiskohdat selvitettiin. Sain myös reseptin tähän kakkuun ja annan sen teille tämän sivuston reseptiosiossa.

IMG_1784

Toinen symppis ele on aamiaiskori, joka toimitetaan asunnon ovelle joka aamu. Korissa on lämpimät croissantit ja sämpylät pienessä puuvillapussissa, kahvimaito ja tuorepuristettu appelsiinimehu lasipulloissa, ja muut tarpeelliset tykötarpeet niin, ettei tarvitse lähteä aamukahvikuppilaa kulmilta etsimään.

IMG_1878

Mutta matkan piti jatkua – seuraava etappi oli Flatteredin huoneisto Tomarissa. Se oli erilainen, ehkä tätä Porton asuntoa kodikkaampi, mutta yhtä hyvin varustettu ja kakku oli odottamassa sielläkin.

Löydät sen ja muut tiedot Flatteredistä tästä

2 Kommenttia

  1. Pekka Mustonen sier

    Moi Sikke, olemme tavanneet muutaman kerran sommelier/hovimestari tilaisuuksissa, mutta asiaan, kiitos hienosta matskusta koskien Portugalia, olen käynyt siellä useasti ja nyt vaihtaisin hotellin ehdottamaasi vaihtoehtoon, mikä hintataso noin on odotettavissa ?
    Kiitos etukäteen

    • Sikke Sumari sier

      Moi Pekka! Kiitos kiitoksista! Heillä on niin monenlaisia huoneistoja eri puolella Portugalia, että viisainta tutkia heidän sivustoaan ja ottaa sitten yhteys heihin. Mukavia tyyppejä, helppo neuvtella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *