Reseptit
Kommenttia 3

Uusi ystäväni – bataatti

Vaikea ehkä uskoa, mutta en ole koskaan valmistanut mitään bataatista. Tietysti olen sitä monessakin muodossa syönyt ja tiedän, että tämä makea ‘peruna’ (perunahan se ei ole) on hyvä valinta tavallisen perunan sijaan ainakin silloin tällöin. Bataatissa on paljon kuituja ja matala glykeeminen indeksi, eli sen hiilihydraatit imeytyvät elimistöön hitaasti, eivätkä näin ollen aiheuta vereen sokeripiikkiä. Lisäksi se kuuluu olevan hyvä C-, ja A-vitamiinien lähde. Mutta niin makea se on, että varmaan siitä voisi jälkkäripiirakankin vääntää.. Nyt kuitenkin kokeilin sitä timjamin, chilin ja valkosipulin kanssa, eikä takuulla jäänyt viimeiseksi kerraksi. Suosittelen!

NÄITÄ TARVITSET
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä kuvassa enemmän valkosipulia ja peperoncinoa kuin mitä käytin, kun vain yksi iso bataatti.

4 keskikokoista bataattia
3 rkl oliiviöljyä
3-4 valkosipulinkynttä
sopivasti sormisuolaa ja mustapippuria
ripaus chilihiutaleita

 

Leikkaa bataatti puolen sentin siivuiksi ja laita kulhoon silputun valkosipulin, suolan, oliiviöljyn, chilihiutaleiden ja timjaminlehtien kanssa ja sekoita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Levitä siivut  uunivuoan pohjalle ja kypsennä uunissa 230 asteessa uunin ylöosassa puolisen tuntia tai kunnes siivut ovat pehmenneet ja hiukan reunoista rapeutuneet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reunoista rapeutuneet olivat tietysti parhaat palat paistoksessa. Bataatti on niin ruokaisaa, että se riittää ateriaksi sellaisenaankin, mutta jos tuntuu ettei se riitä kypsennä seuraksi esimerkiksi muutama maukas raakamakkara.

3 Kommenttia

  1. Kari Väisänen sier

    Hienoa, että löysit bataatin. Sen kaveriksi käy yllättäen ananasmurska, jolloin ollaan jo melkein jälkiruokaosastolla.

    Jos bataatinkin hiilarit ovat liikaa suosittelen turnipsia. Siitä saa uunissa herkkua, kun leikkaa sen ranskanperunoiden näköiseksi, huilauttaa vähän öljyä ja mausteita päälle ja sitten pellille ruskistumaan.

    • Sikke Sumari sier

      Joo, kyllä se on kestänytkin! Mutta edelleen koen sen hiukan liian makeaksi.. Siksi saattaa hyvin olla, että yhdessä kotimaisten juuresten kanssa se maistuisi minulle paremmin. Ananasmurska tosiaan vie sen jo jälkkäriosastolle. Tuota turnipsia pitänee kokeilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *